torsdag 26 april 2012

Nitad Iphone

Dom här iphonefodralen har också legat och skräpat ett bra tag. Köpte 3 st på tradera för ett tag sen och ett nitade jag hela på en gång men dom andra fick vänta , men dom fick sina nitar igår.. det är ganska lätt att nita såna här gummiskal , men det är svårt att få det rakt .. speciellt när man använder små nitar. Men det med stora nitar överlevde min kritiska blick och pryder nu min Iphone ..

Dipdye


Är fortfarande symaskinslös så nu har jag gett mig på projekt jag sparat i flera veckor.
De här shortsen blekte jag med klorin för mer än en månad sedan , det luktar ju inte så gott efteråt så egentligen skulle jag slängt dom i tvättmaskinen direkt efteråt , men jag orkade inte så dom fick ligga ett tag . Men igår tog jag tag i dom och klippte till dom nertill och fransade kanterna , sen slängde jag dom i maskinen och så fick dom torka inatt , och idag fick dom sig några nitar i fickan.. Fina?? Jag gillar dom!
Nu ska jag prova att batikmönstra ett par med klorin nån dag , och kanske färga ett par andra i nån fin färg..

onsdag 25 april 2012

Starstrucked

 Galayxy printed shorts
Och ett par med lite nitar!


Min symaskin pajjade i fredags :( Nu är den inne på lagning , och det ska tydligen ta ett par veckor.
Det är ju trist då jag verkligen kom igång med att sy toppar från scratch förra veckan ..
och idag fick jag lite sy absinens då jag varit upptagen med annat hela helgen och igår.
Så satte igång att sy på mitt galax tyg jag köpte på tradera för länge sen på ett par shorts.
Jag är supernöjd.
Har tyg så det räcker till ett par shorts till , så ska bara hitta ett par bra svarta på secondhanden , sen gör jag ett par till och säljer med ...

torsdag 19 april 2012

Topp eller klänning ?




Köpte en sjal på Tradera för flera veckor sedan för typ 20 spänn , hade planerat att göra en kjol , men när jag fick hem den såg den inte riktigt ut som jag hade förväntat mig.. sånt händer..
Så idag gjorde jag en klännings topp av den , kan ju inte riktigt kalla den klänning för den är ju öppen fram. Men med ett par shorts kan den bli riktigt nice i sommar tror jag..
Den är bar bak med halterneck som man trär på sig och sedan knyter man den fram.
Skittlätt att sy. Nu vill jag göra en till , men galax mönstrat tyg.. skulle bli fett nice.
Måste bara lyckas hitta ett sånt tyg först ..

I´m in the army now..






Min vän Jo frågade för länge sen om jag hade lust att fixa till en jacka åt henne , det hade jag såklart .. men jag har varken hunnit eller haft inspiration för den , förrän nu .. började igår och blev klar idag! Bytte knappar , sydde på lite randigt tyg på fram och baksida samt satte på några nitar! And It´s done!..
Jag gillart!

onsdag 18 april 2012

I´ll be back..

jobb jobb , noll inspiration.. det är mitt skäl till att inte ha skrivit på flera dagar.
Har dock börjat på en massa projekt idag.
Kommer bilder imorgon...

Gonatt

torsdag 12 april 2012

I give U Hell



Idag har jag fixat till en massa linnen som ni ser.
Kallar det första för "pretty unholy" .. för det är ju gulligt .. och oheligt..
ska göra fler såna, det var roligt..


Som jag sagt förut så är jag dålig på att blogga.
Det tar tid och det är inte alltid man hinner med mellan jobb , träningspass , klädskapande, och sånt där annat som hör till livet.. men jag försöker göra ett inlägg om dagen, blir tyvärr oftast sent på kvällen då det är då jag kommer hem.

Annars så kan ju ni med INSTAGRAM följa mig där också , jag uppdaterar mycket mer frekvent vad jag håller på att sy , när jag syr det och så vidare.. men det är absolut frivilligt! :)
Heter iaf burnbabyburn på instagram om ni får lust att kika....

Godnatt!

onsdag 11 april 2012

Harness Dress

Hej peeps! Någon kvar här efter att jag lämnat bloggen vind för våg i en vecka eller ?..
Kom hem från en skoj helg i Sthlm i söndags kväll ,
jobbade måndag 9-18 , tränade 19-20 . dog!

Började sedan på en "klänning" som jag blev inspirerad att testa att göra en egen variant när jag såg den här bilden på en klänning som heter Katatonia Harness Dress från Evil Twin.
Snygg så jag dog lite.
 Just den här klänningen är två i en , så att säga , tror själva "harness" delen sitter fast i den vanliga" klänningen .









Jag gjorde bara den andra delen , på så sätt kan jag använda den som jag vill i sommar , över en maxiklänning , över linne och shorts , över typ vad jag vill ! perfekt ju!
Gjorde den av ungefär 3 svarta XL t-shirts + 1 par gamla leggings.

Sydde först överdelen , ungefär som ett linne men väldigt kort , och sydde bara ihop dom över axlarna och fållade sedan kanterna. sedan började pill jobbet med att få fast fransarna och knyta ihop dom som ett nät.

När jag får tid över så ska jag iväg och köpa lite stretch tyg och testa att göra en ny , en grå vore snyggt! Tror även det blir snyggare med ett tyg som är längre så man kan göra hela i ett stycke , den jag gjort nu har jag skarvat fransarna eftersom tishorna var för korta... :(
ska även pilla på lite träpärlor tror jag..
blir nog snyggare nästa gång.. men jag gillar den här med!











Vad tycker ni!?

onsdag 4 april 2012

nitat..




var ute och sprang idag , för första gånger på evigheter. fick t o m igång mitt runkeeper till iphonen, så nu har jag en kompis när jag springer, som säger till mig hur fort och hur länge jag sprungit var femte minut.. haha.

Efter springturen blev jag så pigg så jag satte igång att nita allt i min närhet , min väska, som även fick lite öljetter och läderband på sig , mina shorts , som jag även slitit och skitat ner som ni ser på bilden , jag använder sandpapper och kaffesump, ja det är sant , kaffesump , vet inte hur bra det blir om man skulle tvätta dom , då blir dom väl som nya igen , men jag tvättar inte jeansshorts eller jeans så ofta.. gillar inte hur dom blir när man tvättar dom .. så dom här shortsen håller sig ett tag iaf.

Imorgon drar jag till Sthlm! jippie! så det blir inte så mycket sytt i helgen.
Men kommer hem på måndag igen .. och kör symaskinen varm .. har massa ideér i mitt lilla huvud!